Karl Dyall

Karl DyallKarl Dyall föddes i London 1967 till en svensk mor och västindisk far. Efter hans födsel flyttade familjen till Västindien för några år, för att sedan flytta till Sverige där han bott sedan dess. Han har alltid haft ett dans- och sångintresse, vilket speglat sig i hans karriär som innefattat alla typer av roller inom film, teater, dans och musik. Han ses ofta i TV, och har bland annat varit med och sjungit i Så ska det låta och Allsång på Skansen.

Förutom sin karriär inom underhållningsbranschen, har han också ett stort träningsintresse och tränar både styrketräning och crossfit. Tillsammans med teaterkollegan Rennie Mirro driver han ett crossfitcenter i Stockholm, och har även nått framgång i nationella såväl som internationella crossfittävlingar.

De många sidorna av Karl Dyall

Karl Dyall är en folkkär skådespelare med lång och framgångsrik karriär. Han har bakgrund som såväl skådespelare som röstskådespelare, och tagit sig an flera olika genrer. Bland annat har han varit med och dubbat utländska filmer som Gustaf och Min vän Charlotte. När det kommer till TV-serier, har Karl Dyall spelat så skilda roller som Emilio i Rederiet, Sveriges genom tiderna längsta dramaserie, och en av brandmännen i komediserien Nile City 105,6.

Mest känd är nog Karl Dyall för sina teaterroller. Under årens lopp har han medverkat i över tjugo musikaler och teaterföreställningar över hela landet, och han har även arbetat som koreograf för flera musikaler. Flera av Karl Dyalls roller har varit huvudroller, som exempelvis Bernardo i West Side Story och Othello i shakespearepjäsen med samma namn.

Det är inte bara som skådespelare och koreograf han är känd, utan han har även komponerat filmmusiken till Stockholmsnatt, där han också hade en roll som sig själv. För detta vann han en guldskiva. Även vid andra tillfällen har Karl Dyall komponerat musik, bland annat till diverse dansnummer och flera revyer. Han har belönats med flera danspriser, såsom Carina Aris guldmedalj och tagit svenskt mästerskap i breakdance och freestyle,.