Rennie MirroRennie Mirro föddes 1972 i Stockholm, som äldste barn till den amerikanske singer-songwritern och gitarristen Eric Mirro. Modern var psyko- och dansterapeut, vilket ledde till att både musiken och dansen kom att dominera hans liv.

Han började sin karriär som balettdansare på Kungliga Operabaletten, men är talangfull i andra dansarter såsom exempelvis streetdance. Streetdance är ett samlingsnamn för olika typer av dans, som är tänkt att dansas utomhus i parker och på gator, snarare än på scen eller inne på nattklubbar. Förutom att dansa, är Rennie Mirro en talangfull sångare och därför ses han ofta i musikaler där både sång och dans blandas. Han spelar nästan alltid mot sin vän och kollega Karl Dyall, och duon har ofta prisats för sin fantastiska dynamik.

Genom åren har Rennie Mirro mottagit ett flertal olika priser. Bland annat har han vunnit teaterpriset Guldmasken två gånger för sina huvudroller i musikalerna Grease och Singin’ in the Rain.

Rennie Mirro – karriär

Under sin karriär har han setts i både TV och på teaterscenen. Hans första roll i TV var i filmen Tre Danser, därefter var han med i flera kortfilmer. Genombrottet i TV kom när han var gästskådespelare i TV-serien Anna Holt – Polis. Därefter hade han en roll i dramafilmen Där Regnbågen Slutar, i vilken han spelade mot bland andra Pernilla August och Rolf Lassgård. Rennie Mirros senaste TV-roll var i SVT:s dramaserie Äkta Människor, där han spelar huboten Bo som kämpar med sin identitet som artificiell människa.

Mest känd är dock Rennie Mirro för sina många musikalroller, där han ofta haft en ledande roll som en av huvudpersonerna. Hans två första musikaler blev klassikerna West Side Story och Grease, vilka hade premiär 1997 respektive 2004. Det är dock från succén Singin’ in the Rain de flesta känner till honom, och där spelade han huvudrollen som Don, en skådespelare som befinner sig i ett triangeldrama samtidigt som han kämpar med karriären.

Tillsammans med Karl Dyall hade han 2012 huvudrollen i uppsättningen av From Sammy with Love, en musikal som behandlar rasism och diskriminering och som fått mycket bra recensioner.